Categories
Finnish Ramblings

Planet Jone -klassikko nro. 1: “Käyttöohjeet perunalastupusseihin, saakeli”

Planet Jone esittää: Planet Jone -klassikko numero 1. Artikkelin lopussa kommenttiraita.

Ostin tänään ameriikankaupasta pikkiriikkisen perunalastupussin.

Metropoliittikulinaristina suomalaiset, rahvaanomaiset perunalastut eivät minulle kelpaa, vaan suunnistan Tsadin keskustassa sijaitsevaan Behnford’s-putiikkiin. Siellä minipusseista saa yskiä eurotolkulla rahaa, mikä ensinnäkin on kivaa, sillä rahalle on vaikea keksiä käyttöä, mutta toisekseen custom-perunalastupusseissa uiskentelemalla voi tuntea itsensä paremman luokan kansalaiseksi.

Tänään kuitenkin kävi toisin. Ostin pussukan, jossa luki isolla, että “SALT AND SHAKE!” ja hihittelin itsekseni tyhmälle ameriikannimelle. Vähänpä arvasin, että tyhmä ei ollutkaan ameriikka vaan minä!Nimittäin! Karjumaisesti röhkien tungin ihanaisia rasvaa tirsuvia perunalappusia suuhun välillä rapsutellen… ässäarpoja, kunnes yhtäkkiä! Suussani oli iso muovinpala! Ällistyin ja älähdin: olinko kiihkoissani haukannut pussistakin jo palasen? Hetken hengenvaarallisesti tukehtuen köhäisin kirotun kapineen suustani. Se oli suolapussi. JUMANKAVITA! Sipsandereiden nimi olikin enne!

Minun olisi siis tarkoitus ollut kaivautua perunaläpsyjen lävitse pussin pohjalle löytääkseni suolapussin, joka olisi pitänyt teräasetta hyväksikäyttäen saada vielä auki ja ripustella lastujen sekaan. Vai liekö oikea käyttötarkoitus se, että suola ripotellaan yksittäisten lastujen päälle ennen suuhun survomista. Ei voi tietää! Joka tapauksessa haluaisin haastaa jonkun oikeuteen, sillä pussissa ei ollut käyttöohjeita, ja mistäs minä perähikiäläinen voin tietää, että salt & shake tarkoittaa salt & shakea.

Hieman tuskaani lievittää etiketin toinen sanallinen ilmaisu: “Best Ever.” Siis heh. Best Ever. Nämä lastut eivät turhia kursaile.

Todisteeksi työnsin pussin skanneriini:

Suolaa ja sheikkaa.

Seuraava aiheeni onkin: kuinka pitäydyt nuolemasta skanneriasi suolanhimon iskiessä.

Kommenttiraita: Kröh, kröh, päivää ja tervetuloa artikkelin kommenttiraitaan. Mitäs mitäs, tosiaan kirjoittelin tän artikkelin tuossa vuoden 2006 puolella, ja tuota noin niin täytyy kiittää koko tuotantotiimiä sekä isänmaatani USA:ta tästä mahdollisuudesta… Ehöm, tänhän piti olla kommenttiraita, eikä Oscar-puhe.

En ole kamalan kokemukseni jälkeen enää rohjennut koskemaan tuohon nimenomaiseen Salt’n Shake -perunalastusiin, mutta muuten perunalastuaddiktioni on edennyt siihen pisteeseen, että tungen niitä murskeena herskaruiskuun ja suoneen selvitäkseni edes aamulla töihin.

2 replies on “Planet Jone -klassikko nro. 1: “Käyttöohjeet perunalastupusseihin, saakeli””

Ei mutta Jone oli lukenut pussin väärin. Pussissa on kaksi eri ingredienttiä.

Siinä lukee:
1. Originally Smiths Salt (elikä suolaa)

Best&Ever (parasta ja ikuisesti ainiaan)

2. Shake Potato Crisps (heiluteltavia perunalastuja)

Täytyy myöntää, että tuo vastaus aiheutti kontrolloimattoman “giggletyksen”, eli suomeksi “eleettömän tuijotuksen.”

Grats, mofo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *