Categories
Finnish Ramblings

Planet Jone -klassikko nro. 7: “Lötköjen yö”

Planet Jone esittää: Planet Jone -klassikko numero 7. Artikkelin lopussa kommenttiraita.

Miehen elämässä tulee aika, jolloin on vaan – kerta kaikkiaan – saatava Jelloa. Minulle tämä aika koitti vastikään pari kuukautta sitten.

Ameriikankauppa, tuo glamööreiden elintarvikkeiden tyyssija, möi edulliseen neljän eugmunderin hintaan paketillisen sitruunalla maustettua hytykkää.. ja siitä se sitten lähti.

Ovatko kynä ja paperi valmiina? Nyt tulee nimittäin tämän herkkujen herkun valmistuksesta kertova tarina. Muistiinpanoja on hyvä kirjata, on sitten jotain lapsille kertomista.

jello-etu.jpg

Gelatin Dessert in the house! Ihan ensimmäinen askel on repiä ihanuutta sisältävä pahvipaketti silpuksi. Tässä vaiheessa kannattaa olla tarkkana, sillä sisältä paljastuu ruskea paperipussi täynnä valkoista jauhetta. Jos pussi on väärä, lopputulos saattaa olla turhan tymäkkä lapsille.

jello-1.jpg

jello-2.jpg

Jauhe sekoitetaan veteen. Emminä tiedä kuinka paljon sitä vettä pitää olla, lukekaa paketin kyljestä. Tässä kuitenkin kuva, kun sellaisen otin:

jello-3.jpg

Jumankauta, ruokalistamme alku-, pää- ja jälkiruoka on miltei valmis! Enää tarvitsee sijoittaa kupposiin annosteltu Jello jääkaappiin ja antaa sen virua siellä neljä (4!) tuntia.

Siis neljä! Kellä nykymaailmassa on neljää tuntia? Ei kellään. Paitsi sinulla, etkö muka keksi Planet Jonessa surffaamista parempaa tekemistä? Venaas kun soitan mutsilles, ja kerron mitä puuhailet. Taitaa jäädä jälkiruoka-Jellot saamatta, aijai. Aika tiukka se sun mutsis kyllä.

Siellä ne nyt on:

jello-4.jpg

Hurjahkoa! Kun lopputuote on valmistunut, sitä ei saa tyrskäytettyä lasista irti millään paitsi asiaa varten valmistulla kaivertimella, joita meillä maalla kutsutaan lusikaksi.

jello-5.jpg

Ihanaa! Parasta! Namia! Valmis sitruuna-Jello oli niin hyvää, että unohdin ottaa kuvan syömistilanteesta, mutta tiedostonimestä päätellen tällä kuvalla on jotain tekemistä Jellon kanssa.

Koemaistajana toiminut pelisuunnittelijakerho (nimet muutettu) kommentoi lopputulosta näin:

Leo: “Kirpeää.”
Harro: “Maistuu jääkaapilta, ikävä kyllä.”
Toni: “Ihan kiinteä koostumus mutta tota, kolme pistettä.”

Kyllä kannatti.

Kommenttiraita: Bzzzrp … kzzzh… uota… kzrrg.. omistussuh… *zrip* NO CARRIER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *