Categories
Finnish Ramblings

Talvi yllätti suomalaisen

Kävelin tänään muina miehinä kadulla, kädessäni Siwan kassi ja sydän täynnä nuoruuden intoa. Ilta oli kuulas ja uniikit lumihiutaleet leijailivat hiljakseen kohti tulevaa talvea.

Olin askeltamassa kohti alas viettäviä kivisiä rappusia, kun yllättäen koin slapstickiaanisen elämyksen; Oikea jalkani totesi, että nyt loppui tämä rutiininomainen taivaltaminen, ja singahti kitkattomasti kohti pilvien takaa kurkistavaa kuuta. Vasen jalka oli kuitenkin missannut muistion loppuruumistani vastaan suunnitellusta salaliitosta, ja otti loput ruhostani tömpsähtäen vastaan. Sillä välin suu osallistui tilanteeseen toteamalla: “vou.”

Ohi kävellyt miekkonen näytti tuumailevan, että onpa siinä erikoinen paikka harjoitella saksipotkua. Itse tuumailin, että kylläpäs lyhyt elämäni meinasi päättyä kallon halkeamiseen jäisellä porrasaskelmalla. Siwan kassaneiti sen sijaan mietiskeli vielä, että olipas siinä komea asiakas, huokaus. Ja rahaakin näytti olevan, oih.

Sitä tulee aina naureskeltua ketjukolareille urpojen suomalaisten toilaillessa mustalla jäällä, mutta toisaalta en itse pysy edes jalkaisin tolpillani kun vähän pakastaa. En silti ajatellut oppia tästä mitään.

One reply on “Talvi yllätti suomalaisen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *