Categories
Finnish Ramblings

Sensuuri tuli Suomeen

Jep, se on tuo lapsipornosaittien estämiseen tarkoitettu sensuurijärjestelmä toiminut just niin hyvin kun uumoiltiin. Asiasta kertoo Vihreiden kansanedustaja ja yleisen asiaäijä Jyrki J.J. Kasvi blogissaan:

http://www.kasvi.org/index.php?id=4154

Tämän nettifiltterin on varmasti tehtaillut sama poppoo kuin Suomen digi-tv-hulabaloon kaikin puolin onnistuneen lanseerauksenkin. Ei tajuta tekniikasta tai kokonaisuuksista yhtään mitään, mutta juostenkustaan silti mielellään muun tekemisen puutteessa. Hyvä, pojat.

Kiinnostuneille kerrottakoon, että luettuani Kasvin blogin ja ällistyneeni siitä, että postauksessa mainitun kansalaisaktivistin Matti Nikin saitti on nyt myös poliisin sensuurilistalla, löin Googgeliin hakusanoiksi “free proxy” ja löysin saitin http://www.freshprox.info/. Naputtelin sinne Nikin saitin osoitteen ja HALLELUJA: konstaappeli Korhosen sensuurijärjestelmä ei enää toiminutkaan, vaan pääsin läpi. Että on muuten, saatana, helvetin hyvä, toimiva ja tarpeellinen järjestelmä, ja vaatii mad skillzejä, että sen ohi voi sujahtaa.

Jos meinataan sensuroida, niin tehdään se edes niin kuin Pohjois-Koreassa, jooko?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *